QR code op factuur vergroot betaalgemak

QR code op factuur vergroot betaalgemak

U kunt nu ook een QR code op uw factuur zetten met de nieuwste versie van Medikad 8.03. Dit geldt voor zowel afspraak-facturen als voor product-facturen. Een factuur met QR code vergroot het gemak voor uw patiënten/klanten om te betalen. In onze instructievideo laten we zien hoe u automatisch een QR code op uw facturen plaatst in Medikad.

Hoe voegt u een QR code toe op uw factuur in Medikad?

Om uw facturen altijd met een QR code te maken, doorloopt u in Medikad een paar simpele stappen. Binnen enkele minuten heeft u uw factuur-sjabloon aangepast, en de QR code op uw factuur gezet. U moet aangemeld zijn bij onze dienst MijnZorgaanbieder*.

Uw Medikad-facturen krijgen een unieke QR code. De code generator plaatst het QR-blokje vervolgens op de door u bepaalde plek op de factuur. U maakt uw facturen aan zoals gebruikelijk, en kunt ‘m naar wens printen of versturen.

* Neem aub contact op met de helpdesk wanneer u nog geen aansluiting op MijnZorgaanbieder heeft.

Waarom een QR code op uw factuur ?

Met een QR code op uw factuur maakt u het uw patiënt gemakkelijker om te betalen. Meer betaalgemak betekent vaak ook, dat hij eerder betaalt en dat u uw geld sneller ontvangt. Een factuur met QR code sluit bovendien aan bij de huidige wensen van online communicatie, en draagt bij aan een moderne uitstraling van uw praktijk.

Hoe werkt zo’n QR code

De patiënt scant de QR code met zijn bank-app op zijn smartphone. Het betaalverzoek verschijnt op het scherm. Dit betaalverzoek kan hij direct afhandelen.

* Op dit moment wordt dit niet ondersteund door ING en Rabobank.

Alle factuur-informatie zit al in de QR code verwerkt, hij hoeft dus niks over te typen. Alleen nog even de betaalinformatie controleren en de betaling akkoord geven.

QR codes zijn gratis te gebruiken, zowel voor u als uw patiënt. Uw patiënt moet wel een bank-app op zijn smartphone hebben, om de QR code te kunnen scannen.

Meer weten over QR codes op uw factuur in Medikad, of hulp nodig? Neem gerust contact op met onze helpdesk.

0