afbeelding

Medikad op de Mac

Medikad kunt u probleemloos op uw Mac gebruiken, ook al functioneert Medikad zelf op een Windows systeem. Wij hebben inmiddels een zeer groot aantal Mac gebruikers dat dagelijks met Medikad werkt. Er zijn meerdere manieren om Medikad op uw Mac te gebruiken. Op deze pagina hebben we de verschillende mogelijkheden voor u op een rij gezet.

Medikad Online (‘in de cloud’)

Een van de mogelijkheden is Medikad Online. U draait onze software dan vanuit een cloud omgeving. Hierdoor kunt u vanaf meerdere computers en verschillende locaties werken. Uw database en software worden op een server ondergebracht en daarom worden extra kosten in rekening gebracht. Voor Medikad Online betaalt u per maand ongeveer 30 – 35 euro extra.

medikad-op-de-mac-optie-1 Parallels for Mac

Wanneer u het programma ‘Parallels for Mac’ installeert, krijgt u de mogelijkheid om Windows vanaf uw MacOS te draaien. Wanneer u de zeer fraaie ‘Coherence Mode’ gebruikt, kunt u Medikad gewoon vanuit uw ‘Dock’ (opstart icons onderin scherm) opstarten. U maakt dan gebruik van Medikad zonder dat u ook maar iets van Windows ziet. Op deze manier lijkt het alsof Medikad een Mac-applicatie is. Voor het gebruik van Parallels betaalt u eenmalig 79,95 euro.

parallels

medikad-op-de-mac-optie-2 VMware

Een vergelijkbare oplossing van Parallels is VMware. Het enige verschil is dat u bij Parallels per Mac computer betaalt en bij VMware de software op zoveel Mac computers kunt installeren als u wilt. VMware lijkt daarom de betere keuze. Wij vinden Parallels echter vaak toch iets beter geschikt voor onze klanten. Alhoewel VMware in vergelijkende onderzoeken iets beter presteert op het grafische vlak, scoort Parallels beter op het gebied van CPU snelheid (opstarten, bestandsverzending, levensduur batterij, etc). Werkt u met één Mac computer, dan raden wij Parallels aan. Indien u op meerdere Mac computers Windows wilt draaien, dan adviseren wij VMware. Net als voor ‘Parallels for Mac’ betaalt u voor VMware eenmalig 79,95 euro.

vmware

medikad-op-de-mac-optie-3 VirtualBox en Bootcamp

Er zijn ook nog twee gratis oplossingen om Windows op de Mac te draaien. Wij zijn hier geen voorstander van, maar willen u volledigheidshalve wel de oplossingen noemen. Virtualbox is in principe vergelijkbaar met VMware en Parallels, omdat de applicatie wordt gedraaid vanuit MacOS. De CPU prestaties (opstarten, laadtijd, etc) vallen echter flink tegen in vergelijking met VMware en Parallels. De tweede gratis oplossing is het programma ‘Bootcamp’. Deze werkt op een iets andere manier. Met Bootcamp krijg je tijdens het opstarten van uw Mac computer de optie om op te starten in Windows of in MacOS. Dit heeft als voordeel dat er geen 2 besturingssystemen tegelijk draaien, wat bijdraagt aan de prestaties. Bijzonder nadelig is dat u tijdens het werken in Windows geen toegang heeft tot uw Mac software en bestanden.

afbeelding

Kan ik Medikad op de Mac gratis proberen?

Het is mogelijk om Medikad via Parallels zonder enige kosten tijdelijk op uw Mac te laten draaien. Zie hieronder het verloop van de installatie en hoe u dit kosteloos kunt doen. Op deze manier kunt u zelf testen of het voor u interessant is.

installatie-medikad-op-mac-stap-1 Parallels:

Allereerst installeert u ‘Parallels Desktop 17’ op uw Mac. Op dit moment bieden zij hier een 14 dagen gratis proefversie aan.

installatie-medikad-op-mac-stap-2 Windows:

Wanneer u Parallels heeft geïnstalleerd is het tijd om Windows 10 of Windows 11 te installeren. Met de laatste versies van Parallels Desktop is dit heel eenvoudig gemaakt. Binnen een paar muisklikken heeft u Windows 10 gratis geïnstalleerd.

installatie-medikad-op-mac-stap-3 Medikad:

Zodra u bovenstaande stappen heeft voltooid, is het aan ons de beurt om Medikad te installeren. Dit gebeurt op afstand en duurt ongeveer 30 minuten. Hiervoor dient u alleen even een afspraak te maken met ons. Wij bieden u een gratis proefperiode van 3 maanden aan van Medikad. U krijgt dan het complete Medikad-pakket, géén demo-versie, waarmee u in feite direct kan werken. Aanvragen van deze proefversie kan telefonisch of meld u hieronder aan.

Ervaar Medikad zelf met onze online demonstratie of gratis proefversie

Online Demonstratie

  • ontdek onze software tijdens een rondleiding
  • vanaf uw eigen pc/laptop
  • tijdsduur is ongeveer 20 – 45 minuten
  • gratis en geheel vrijblijvend

Gratis Proefversie

  • ga zelf aan de slag en probeer Medikad 3 maanden gratis:
  • toegang tot álle functionaliteiten (geen beperkte demo-versie!)
  • volledige en onbeperkte ondersteuning van de helpdesk
  • gratis en geheel vrijblijvend