SVR gegevens versturen met Medikad (ROM)

 

SVR staat voor Stichting Vrijgevestigd ROMmen en is opgericht op initiatief van de branche zelf. SVR wordt gesteund door beroepsverenigingen en belanghebbende partijen. Medikad heeft een koppeling met SVR om zo gegevens te versturen. Zie hieronder een screenshot van het overzicht gevolgd door een uitgebreide uitleg.

Meer info: https://www.stichtingvrijgevestigdenrommen.nl/over-svr

 

Hoe werkt het overzicht?

  1. Ga naar menu OVERZICHTEN, GEGEVENS DOORSTUREN en open het SVR overzicht.
  2. Vul de behandelaar in en klik op het zaklampje.
  3. Onderin zullen nu al uw trajecten moeten verschijnen.
  4. Indien niet, controleer dan of de afsluitdatum (TABBLAD TRAJECT) en de hoofd behandelaar zijn ingevuld (TABBLAD GGZ).

Lees meer →

Kwaliteit In Beweging

‘Kwaliteit In Beweging’ is in het leven geroepen door de KNGF. Met als doel om inzage te krijgen in hoe u als zorgverlener/praktijk uw verslaglegging doet. Via Medikad kunt u een controle doen op de volgende eigenschappen van uw verslaglegging.

– zijn alle rubrieken van de verslaglegging ingevuld?
– zijn de juiste trajectgegevens ingevuld?
– zijn er formulieren gebruikt?

Lees meer →

ZorgMail Aanbieding

Zie hieronder een bericht van de organisatie ZorgMail, inclusief een aanbieding voor nieuwe klanten:

Zorgmail

Wat doet ZorgMail?

Momenteel zijn steeds meer zorgverleners gedigitaliseerd. Zowel de huisarts, als medisch specialist in het ziekenhuis maken gebruik van een elektronisch informatiesysteem. Ook de alternatieve genezers gaan steeds meer elektronisch onderling met elkaar communiceren. ZorgMail zorgt voor een beveiligde manier van communicatie en is een module die standaard in Medikad zit. Deze kan overigens zeer eenvoudig geactiveerd worden door het invoeren van de accountgegevens via BEHEER -> PRAKTIJK.

Zorgmail

Lees meer →

Medikad met Google Agenda

Vanaf nu is het mogelijk om de agenda’s van Medikad en Google met elkaar te synchroniseren. Uw afspraken en activiteiten zijn zichtbaar op uw telefoon/tablet. U kunt ook nieuwe afspraken vanaf uw telefoon maken. Deze verschijnen vrijwel direct in Medikad als activiteit. Deze activiteit kunt u gemakkelijk omzetten naar een afspraak.

 

fysiotherapie_praktijk_starten_1
google agenda V1

Lees meer →

Verslaglegging: nieuwe functies + fysio 2016 richtlijn

Vanaf versie 6.3.24 is het mogelijk om uw verslaglegging volgens de nieuwe richtlijnen (2016) van fysiotherapie te gebruiken. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe functies die ook voor andere disciplines gelden. Zie hieronder een uitleg.

 

Fysiotherapie 2016

1. Ga naar Beheer, Instellingen

fysio2016_0

Lees meer →

Factuur email: Update!

Vanaf versie 6.3.21 is het mogelijk om tijdens het factureren te controleren op emailadres. Indien u geen emailadres heeft ingevuld kunt u dit rechtsbovenaan nog toevoegen.

Factuur email toevoegen

Lees meer →

Nieuw overzicht: Kwaliteitscontrole

Medikad 6.3.13 introduceert een nieuw overzicht: Kwaliteitscontrole. Vanuit dit overzicht kunt u zowel uw patiënten als patiëntverslagen controleren. De controle is gebaseerd op de kwaliteitstoets voor de logopedie 2015, maar ook geschikt gemaakt voor de fysiotherapie en ergotherapie.

Kwaliteitstoets Controle

Lees meer →

Logopedie: Eerste kwaliteitstoets geslaagd!

Met enige trots delen wij u mee dat ‘Logopediepraktijk Uniek’ voor de kwaliteitstoets is geslaagd. De in Amersfoort gevestigde praktijk (9 logopedisten) had de audit zelf aangevraagd en werd uitgevoerd door de Kiwa. Dennis Akkerman vertelt ons dat “de ICF dankzij Medikad uitstekend geregistreerd stond en dit daarmee zeer heeft bijgedragen aan het binnenhalen van de audit”.

LPU_groepfoto200133

Lees meer →

Koppeling met landelijke DBC-informatiesysteem (DIS)

Op 1 januari 2014 is de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) omgevormd naar een stelsel met een ‘generalistische basis GGZ’ en een ‘gespecialiseerde GGZ’. Het doel van deze stelselwijziging is een passende behandeling op de juiste plaats. Patiënten met lichte klachten worden geholpen in de huisartsenzorg. Behandeling van lichte tot matige, niet complexe psychische stoornissen vinden plaats in de generalistische basis GGZ. Patiënten met complexe stoornissen worden geholpen in de gespecialiseerde GGZ. Uitgangspunt is dat patiënten dichtbij huis en minder zwaar – en daarmee goedkoper – worden behandeld.

DIS_screenshot2

 

Lees meer →

Spiegelinformatie

Vanaf versie 6.3.10 introduceert Medikad een nieuw overzicht: Spiegelinformatie.

Dit overzicht geeft u een duidelijke inzage in de verdeling van uw patiënten zoals geslacht, leeftijd en andere zaken. Daarnaast ziet u informatie over het gemiddeld aantal afspraken.

spiegelinformatie

Lees meer →

Pagina 1 van 2 12