Medikad op de Mac

Alhoewel Medikad alleen functioneert op een Windows systeem is het toch mogelijk om probleemloos Medikad vanaf uw MAC te gebruiken. Wij hebben inmiddels een zeer groot aantal MAC gebruikers die dagelijks met Medikad werken. Er zijn meerdere manieren om dit mogelijk te maken, op deze pagina bieden wij u de verschillende mogelijkheden.

Medikad Online (‘in de cloud’)

Een van de mogelijkheden is Medikad Online. U draait onze software dan vanuit een cloud omgeving, hierdoor kunt u vanaf meerdere computers en verschillende locaties werken. Uw database en software worden op een server ondergebracht en daarom worden extra kosten in rekening gebracht. Voor Medikad Online betaald u per maand ongeveer 30 – 35 euro extra.


 

Alternatieve oplossingen:

Parallels for MAC

Wanneer u het programma ‘Parallels for Mac’ installeert krijgt u de mogelijkheid om Windows vanaf uw MacOS te draaien. Wanneer u de zeer fraaie ‘Coherence Mode’ gebruikt kunt u Medikad gewoon vanuit uw ‘Dock’ (opstart icons onderin scherm) opstarten. U maakt dan gebruik van Medikad zonder dat u ook maar iets van Windows ziet. Op deze manier lijkt het alsof Medikad een Mac-applicatie is. Voor het gebruik van Parallels betaald u eenmalig 79,95 euro.


 

fysiotherapie praktijk starten VMware

Een vergelijkbare oplossing van Parallels is VMware. Het enige verschil is dat u bij Parallels per MAC computer betaald en bij VMWARE de software op zoveel Mac computers kunt installeren als u wilt. VMware lijkt daarom de betere keuze, echter achten wij Parallels iets beter geschikt voor onze klanten. Alhoewel VMWARE in vergelijkende onderzoeken iets beter op het grafische vlak presteert, scoort Parallels beter op het gebied van CPU snelheid (opstarten, bestandsverzending, levensduur batterij, etc). Werkt u met één Mac computer, dan raden wij Parallels aan. Indien u op meerdere MAC computers Windows wilt draaien adviseren wij VMware. Net als ‘Parallels for Mac’ betaald u voor VMware eenmalig 79,95 euro.

 

 


 

fysiotherapie praktijk starten VirtualBox en Bootcamp

Er zijn ook nog twee gratis oplossingen om Windows op de Mac te draaien. Virtualbox is in principe vergelijkbaar met VMware en Parallels, omdat de applicatie wordt gedraaid vanuit MacOS. De CPU prestaties (opstarten, laadtijd, etc) vallen echter wel flink tegen in vergelijking met VMware en Parallels. De tweede gratis oplossing is het programma ‘Bootcamp’. Deze werkt op een iets andere manier. Met Bootcamp krijg je tijdens het opstarten van uw MAC computer de optie om op te starten in Windows of in MacOS. Dit heeft als voordeel dat er geen 2 besturingssystemen tegelijk draaien, wat bijdraagt aan de prestaties. Bijzonder nadelig is dat u tijdens het werken in Windows geen toegang heeft tot uw MAC software en bestanden.

 


 

Kan ik dit gratis proberen?

Het is mogelijk om Medikad via Parallels zonder enige kosten tijdelijk op uw MAC te laten draaien. Zie hieronder het verloop van de installatie en hoe u dit kosteloos kunt doen. Op deze manier kunt u zelf testen of het voor u interessant is.

Parallels:

Allereerst installeert u ‘Parallels Desktop 13’ op uw MAC. Op dit moment bieden zij hier een 14 dagen gratis proefversie aan. Raadpleeg eventueel deze video voor hulp bij het installeren.

fysiotherapie praktijk starten Windows:

Nu is het tijd om Windows 10 te installeren. Vanaf Parallels Desktop 13 is het wel heel eenvoudig gemaakt om dit te doen. Binnen een paar muisklikken heeft u Windows 10 gratis geïnstalleerd. Bekijk hier de video.

fysiotherapie praktijk starten Medikad:

Zodra u bovenstaande stappen heeft voltooid is het aan ons de beurt om Medikad te installeren. Dit gebeurt op afstand en duurt ongeveer 15-20 minuten. Hiervoor dient u alleen even met ons een afspraak te maken. Wij bieden een 3 maanden gratis proefversie aan, waarmee u in feite direct kan werken. Aanvragen van deze proefversie kan telefonisch of meld u hieronder aan.

 

Ervaar het zelf: 3 maanden gratis Medikad!

Probeer nu gratis en vrijblijvend drie maanden Medikad of doe de demonstratie met een van onze medewerkers.

  • toegang tot alle functionaliteiten (geen demo-versie!)
  • volledige ondersteuning van de service-desk
  • gratis en geheel vrijblijvend